Újraélesztés napja 2022 a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében

BOE újraélesztés napja 2022

Vasárnap volt az Újraélesztés Nemzetközi Világnapja, amit a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete idén két napos rendezvénnyel ünnepelt meg.

Az egyesület tagjai október 16-án egy budai bevásárlóközpont aulájában oktatták az arra járókat az életmentésre a legapróbb gyerekektől az idős korosztályig. Az érdeklődők megismerkedhettek az életmentés folyamatának helyes sorrendjével, gyakorolhatták a fogásokat. és kipróbálhatták a laikusok által is biztonságosan használható CardioAid-1 AED defibrillátor használatát, ami ilyen esetben megnövelheti a túlélés esélyeit.

A világnap másnapján a Semmelweis Egyetem épületében az egyetemi polgároknak szerveztek akciót, amelynek célja 253 újraélesztő elérése volt emlékezve az egyetem alapítása óta eltelt évekre. A sikeres figyelemfelhívó kísérlet végén a Sürgősségi Orvostani Klinika képviselői egy rövid prezentációval hívták fel a figyelmet a minél hamarabb elkezdett laikus újraélesztés jelentőségére.

Az érdeklődőknek itt is lehetősége volt kipróbálni a hazai fejlesztésű és gyártású CardioAid-1 AED készüléket, amivel tovább növelhetjük a túlélés esélyeit a mentők megérkezéséig!