Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

Az Innomed Medical Zrt. átadta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára az életmentő CardioAid-1 félautomata AED készüléket

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat-AED-átadás

Emlékezetes volt idén májusban az XVII. NN Ultrabalaton, ahol egy kisebbfajta csodát sikerült véghez vinnünk. Jó feleleveníteni, hogyan is történt ez pontosan.

Az Innomed Medical Zrt. – megirigyelve a futók és biciklizők 211 km-es rendkívüli erőfeszítést igénylő teljesítményét – kitalálta, hogy „Mentsük körül mi is Együtt, Közösen, Veletek a Balatont!” A Budapesti Orvostanhallgatók életmentő oktatását követően, a tanultakat a gyakorlatba is átültetve, 1 perc ún.  Ambu babán történő újraélesztést lehetett végezni, amely 200 m megtételének felelt meg az UB 211 km-es távjából. A kihívás teljesítésével felajánlottunk Mentő Mártonnak és Barátainak, a Gyermekrohamkocsi számára egy CardioAid-1 félautomata AED készüléket.

Elképesztő egyéni és csapat teljesítményeknek lehettünk szemtanui. Kihívásokat kihívások követték, óriási tenni akarás és motiváció zubogott mindenkiben; a kihívás teljesült!!  Az Innomed standját rengeteg kivételes futócsapat látogatta meg, többek között a Raiffeisen Bank futócsapata, a Raffirunners, az Újház Centrum futócsapa, A Ricsajok kivételes csapata, ill. Serviciul de Ambulanţă Judeţean Harghita futócsapa.

Egyéni rekorderünk – egy Budapesti orvostanhallgató – 90 percig végezte megállás nélkül az újraélesztést; ezzel a nem kis teljesítménnyel jelentős részt vállalva a virtuális UB körünk teljesítéséből. Mindenkinek, aki segített abban, hogy a tervünk megvalósulhasson szívből gratulálunk. Ezúton is köszönjük, hogy ilyen hatalmas szívetek van, hogy motiváltak vagytok és azt, hogy a nemes cél érdekében nem ismertek lehetetlent. Aktívan hozzájárultatok a kihívásban való részvételetekkel, ahhoz, hogy egy életmentő CardioAid-1 AED készülék már biztosan jó helyen legyen!

Az Innomed Medical Zrt. a tegnapi napon átadhatta Mentő Mártonnak és Barátainak, a Gyermekrohamkocsinak a CardioAid-1 AED félautomata defibrillátort.

Az AED készüléket a mentőállomás területén helyezték ki, így a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat és a Józsefvárosi Mentőállomás dolgozói, a környéken élők és járókelők, valamint az Oktatási Centrum látogatói és résztvevői is mostantól nagy biztonságban érezhetik magukat.

Fontos, hogy amit az életmentő oktatáson ill. a kihívás teljesítése során megtanulhattunk, ne feledjük el és használjuk a tudásunkat.

#Mindenmásodpercszámít! #Merjünkcselekednihabajvan! #CardioAid1AEDatökéleteséletmentőkészülék

Az életmentéshez szükséges mellkaskompressziót, melyet szintén megismertetek!

Segítsetek, ha baj van! Váljatok Ti is hőssé!