Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

BLS képzés a műhelyben

Újraélesztési képzés a BME Formula Racing műhelyében

A BME Formula Racing Teamet 2007 elején hívta életre néhány tehetséges fiatal mérnökhallgató, hogy első és anno egyetlen magyar csapatként versenyautót építsenek és részt vegyenek a világméretű Formula Student versenysorozatban.

Tavaly a csapatot egy CardioAid-1 AED készülékkel támogattuk, hogy mind a felkészülési, mind a versenyidőszakban biztonságban lehessenek.

Az idei évben a csapat részt vett egy újraélesztési tanfolyamon, amit az Innomed Medical Zrt. biztosított számukra. Itt elsajátíthatták a megfelelő életmentő technikákat, gyakorolhatták a szabályos mellkaskompressziót, és megismerkedhettek a CardioAid-1 AED készülék használatával.

Szívmasszázs gyakorlása a BME Formula Racing műhelyében

A megszerzett tudás nem csak azért fontos, mert az autók tápellátását egy 600V-os magasfeszültségű akkumulátor biztosítja, amit csak felelőségteljes és biztonságos körülmények között lehet üzemeltetni, karbantartani, hanem azért is, mert hazánkban éves szinten közel 70 000 honfitársunk szenved hirtelen szívhalált!

A hirtelen szívhalál túlélésére esély KIZÁRÓLAG az azonnal megkezdett újraélesztés esetén van. A mentők kiérkezéséig megkezdett újraélesztés (BLS), és lehetőség szerinti defibrillálás esetén akár 60-70%-os is lehet a túlélés esélye!

Bízunk benne, hogy a tanultakat nem kell éles helyzetben is alkalmazni, de ha mégis, akkor a csapat készen áll!