Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

Csepelen folytatódik a Mentsünk együtt életet program a Szent Ferenc kórházzal közösen

Csepelen folytatódik a Mentsünk együtt életet program a Szent Ferenc kórházzal közösen

A Mentsünk együtt életet program a Szent Ferenc Kórház, az Innomed Medical Zrt. együttműködésében és az Egészségügyért Felelős Államtitkárság támogatásával valósult meg.

A csepeli önkormányzata harminc darab defibrillátor és tizennyolc pár gyermek defibrillátor elektróda beszerzésére pályázott a „Mentsünk együtt életet!” program keretében. A kezdeményezésnek köszönhetően a kerület forgalmasabb pontjain, a közszolgáltatást nyújtó intézményeknél, szervezeteknél is elérhetővé válnak az életmentő eszközök, melyeket április 30-án adtak át a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Dévényiné Rózsa Erika, az Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Toldy-Schedel Emil kórházigazgató többek között kiemelte, életbevágó fontosságú, hogy országosan tovább növekedjen a lakosság számára elérhető defibrillátorok száma és tovább bővüljön azoknak a köre, akik ismerik az újraélesztés lépéseit, fogásait, biztonsággal mernek cselekedni vészhelyzetben is. Ezért az eszköz beszerzéséhez kapcsolódóan a kórház ingyenes újraélesztési képzést is biztosított.

Borbély Lénárd elmondta, a csepeli önkormányzat örömmel csatlakozott e nemes célkitűzéshez, hogy országosan minél több helyen legyen életmenésre alkalmas eszköz és minél több laikus értsen az életmentés alapvető lépéseihez. Csepelen bölcsődék, óvodák, szociális intézmények, közösségi terek, cégek székhelyei, közterületes autó is kap defibrillátort, de a piacra idősek klubjába is kerül egy-egy készülék.

Dévényiné Rózsa Erika, az Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója kiemelte a „Mentsünk együtt életet” program sikerre született. Ezek a defibrillátorok az első magyar fejlesztésű életmentő készülékek, melyek megbízható segítséget nyújtanak, ha hirtelen szívhalált tapasztalunk a környezetünkben.