Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

Mentsünk együtt életet!

Mentsünk együtt életet_ Szent Ferenc Kórház_Innomed Medical Zrt CardioAid_1 AED

A hirtelen szívmegállás megelőzése és az újraélesztési ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése érdekében folytatódott a Budapesti Szent Ferenc Kórház és az Innomed Medical Zrt. közös, egy éve indított „Mentsünk együtt életet!” programja. A program sikeres folytatáshoz elengedhetetlen volt a Belügyminisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának támogatása, így az idei év első hónapjaiban újabb közel száz AED eszköz talált gazdára.

„A magyar kormánynak szívügye a kardiológia”

– fogalmazott az egészségügyért felelős államtitkár szerdán a Budapesti Szent Ferenc Kórházban tartott átadón. A Mentsünk együtt életet! program keretén belül CardioAid-1 AED életmentő defibrillátorok kerültek átadásra önkormányzatok, egyetemek, plébániák és civil szervezetek képviselőinek.

Dr. Takács Péter támogatásáról biztosította a programban résztvevőket, tekintve, annak mondanivalója egybeesik a kormány fő célkitűzéseivel. Kiemelte a CardioAid-1 AED készülék magyar gyártójának elkötelezettségét, az Innomed Medical Zrt. társadalmi szerepvállalását.

Dévényiné Rózsa Erika, az Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy gyártóként azzal tudtunk és a jövőben is tudunk hozzájárulni a program sikeréhez, hogy a lehető legkedvezőbb áron biztosítjuk a CardioAid-1 AED készülékeket.

A defibrillátort akár egy laikus is könnyen kezelheti annak köszönhetően, hogy a készülék egyértelmű hangutasításokkal, valamint a kijelzőjén jól látható ábrákkal segíti az újraélesztés menetét. A készülékeink hosszú évekig gondozásmentesen működnek, ill. biztosított számára az országos szervízhálózat is.

Dr. Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója elmondta, tapasztalatuk szerint egyre nagyobb számban kerülnek hozzájuk sikeresen újraélesztett betegek. Korábban az emberek nem mertek hozzányúlni a földön fekvőkhöz, az újraélesztési eszközpark pedig „misztifikált dolog” volt.

Dr. Gellér László, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika kardiológiai tanszékének tanszékvezető-helyettese, a Magyar Kardiológusok Társasága leendő tudományos elnöke kihangsúlyozta; hirtelen szívmegállás esetén túlélésre az azonnal megkezdett újraélesztés esetén van a legnagyobb esély, és ez az utókezelést is hatékonyabbá teszi.

A sikeres programot a Szent Ferenc kórházzal közösen folytatjuk tovább, tavaly kétszáz készülék talált gazdára, az idén már ötszáz db CardioAid-1 AED félautomata defibrillátor készülék megvásárlása lehetséges a piaci árhoz képest jelentős kedvezménnyel. Az oktatást országosan az Egyházi Kórházak Egyesülése és tagkórházai biztosítják.