Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

Szívünk Napja 2022 hírlevél

2022 Szívünk Napja Millenáris kültér

Tisztelt Partnerünk!

Kérem engedje meg, hogy pár szóban beszámolhassunk a múlt hétvégén megtartott Szívünk Napja 2022 rendezvényről, ahol az egyik vezető téma a hírtelen szívhalál volt. Ma Magyarországon évente mintegy 25 ezer ember hal hirtelen szívhalált. Jelenleg csak az esetek elenyésző részében kezdődik meg a laikus újraélesztés. Hirtelen szívmegállás esetén az időben történő beavatkozás, a korai defibrillálás életet menthet.

A fenti témához kapcsolódóan a rendezvényen bemutathattuk a CardioAid-1 laikusok által is használható félautomata defibrillátort a lakosság részére.

A készülék az Innomed Medical Zrt. fejlesztése, gyártására pedig az Esztergomi gyárunkban kerül sor.

Szívünk Napja Innomed stand

A Szívünk Napja rendezvényen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Resuscitatiós Társaság segítségével megismertettük az érdeklődőket a hirtelen szívhalálhoz kapcsolódó elsősegítség nyújtási ismeretekkel, gyakorlati tennivalókkal.

Az érdeklődők AMBU baba segítségével gyakorolhatták az elsősegély lépéseit, a helyes szívmasszázs folyamatát.

Szintén lehetőség nyílt a rendezvényen a CardioAid-1 AED készülék megismerésére, használatának elsajátítására.

Szívünk Napja - Újraélesztő vagyokSzívünk Napja - BLS, defibrillátor használat oktatásSzívünk Napja - BLS, defibrillátor használat oktatás gyerekeknek

 

Külön szeretném kiemelni, hogy a résztvevők között képviseltette magát minden korosztály az iskolásoktól kezdve egészen az idősebb korosztályig. A sikeres gyakorlat után egy Újraélesztő Vagyok kitűzővel ajándékoztunk meg mindenkit.

 

A rendezvényen szakmai előadásokat is meghallgathattak a résztvevők a hirtelen szívhalállal kapcsolatban.

Itt került bejelentésre, hogy több résztvevő összefogásával életre hívünk egy programot, melynek célja, hogy a lehető legszélesebb körben terjesszük el Magyarországon a hirtelen szívhalálhoz kapcsolódó elsősegély nyújtási ismereteket, az időben megkezdett szívmasszázs fontosságát, és növeljük az életmentő defibrillátor készülékek számát, elérhetőségét.

Szívünk Napja - Dévényi Erika (Innomed), Győrfi Pál (OMSZ), Balla Attila (Innomed)

A program szakmai hátterét a Magyar Kardiológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem biztosítja.

A programhoz az életmentő defibrillátor készülékeket az Innomed Medical Zrt. gyártja. Az általa fejlesztett és Magyarországon készült CardioAid-1 AED laikusok által is használható, így széles körben alkalmazható a programban.

Az ismeretterjesztésben, oktatásban a Magyar Resuscitatiós Társaság, az Országos Mentőszolgálat, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalt szerepet

A program hálózati kommunikációjának fejlesztését a Vodafone Magyarország Zrt. biztosítja.

A program népszerűsítésében szerepet vállat Scherer Péter színművész úr és Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálattól.

Szívünk Napja - Scherrer Péter és Győrfi PálSzívünk Napja - Scherrer Péter és Győrfi Pál

 

 

A szakmai előadások végén azon résztvevők között, akik a kiállítás alatt meglátogatták a különböző standokat, ahol ismeretterjesztő és prevenciós foglalkozások zajlottak, értékes nyereményeket sorsoltak ki. Az egyik fődíj egy CardioAid-1 félautomata defibrillátor volt, amit Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Prof. Dr. Becker Dávid, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke adott át. A nyertes a CardioAid-1 AED készüléket felajánlott a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete részére.

A készülék így egy frekventált helyre kerül, ahol mindig lesz a közelben olyan személy, aki szükség esetén használni fogja!

Szívünk Napja - Prof. Dr. Merkely Béla és Prof. Dr. Becker Dávid   Szívünk Napja - kisorsolásra került egy CardioAid-1 AED

Az Innomed Medical Zrt. a program szélesebb körű elindulásáig is vállalta, hogy a céges gépkocsikat felszereli az életmentő készülékekkel, így a cég kollégái, mint mobil életmentők is működnek a mindennapi feladatik mellett.

Szívünk Napja - CardioAid-1 AED-vel felszerelt Innomed autó     Szívünk Napja - CardioAid-1 AED-vel felszerelt Innomed autók

Amennyiben a készülékkel vagy a programmal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem keressen bizalommal az alábbi elérhetőségeken!

Balla Attila

Termékmenedzser

AED Specialista

ERC BLS-AED oktató

 

Innomed Medical Zrt.

1146 Budapest, Szabó József u. 12.

Telefon: +36 1 880 9276

Mobil: +36 70 665 8870

Fax: +36 1460 9222

E-mail:[email protected]    

Web: www.innomed.hu

www.magyardefibrillator.hu