Keresés
Close this search box.
Innomed Medical Zrt - AED automata defibrillátor

Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében

BOE újraélesztés napja 2022

Vasárnap volt az Újraélesztés Nemzetközi Világnapja, amit a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete idén két napos rendezvénnyel ünnepelt meg.

Az egyesület tagjai október 16-án egy budai bevásárlóközpont aulájában oktatták az arra járókat az életmentésre a legapróbb gyerekektől az idős korosztályig. Az érdeklődők megismerkedhettek az életmentés folyamatának helyes sorrendjével, gyakorolhatták a fogásokat. és kipróbálhatták a laikusok által is biztonságosan használható CardioAid-1 AED defibrillátor használatát, ami ilyen esetben megnövelheti a túlélés esélyeit.

Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésébenÚjraélesztés Nemzetközi Világnapja a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében

A Újraélesztés Nemzetközi Világnapja másnapján a Semmelweis Egyetem épületében az egyetemi polgároknak szerveztek akciót. Célul tűzték ki, hogy legalább 253 újraélesztő elérését, így emlékezve az egyetem alapítása óta eltelt évekre. A sikeres figyelemfelhívó kísérlet végén a Sürgősségi Orvostani Klinika képviselői egy rövid prezentációval hívták fel a figyelmet a minél hamarabb elkezdett laikus újraélesztés jelentőségére.

Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében - SOTE Újraélesztés Nemzetközi Világnapja a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében - SOTE

Az érdeklődőknek itt is lehetősége volt kipróbálni a hazai fejlesztésű és gyártású CardioAid-1 AED készüléket, amivel tovább növelhetjük a túlélés esélyeit a mentők megérkezéséig!